2020-10-01 14:15:21• hírek • Bede Emőke

Nyugdíjasok tüntettek Szatmárnémeti újközpontjában

Nyugdíjasok egy csoportja tüntetést szervezett csütörtök reggelre a szatmári Október 25. térre, a Közigazgatási Palota elé.

A több mint 70 szépkorú, kik a szatmári nyugdíjasklubok képviseletében érkeztek a demonstrációra, az időskori juttatás 40 százalékos emelése és a speciális nyugdíjak eltörlése mellett foglaltak állást.


A tüntetőkkel Victor Ioan Cernea, a prefektus egyik tanácsadója próbált szót érteni. Elmondta, a parlament által is elfogadott 127/2019-es számú törvény értelmében a nyugdíjakat nem egy lépésben, hanem csak fokozatosan fogja emelni a kormány, s noha korábban valóban 40 százalékos nyugdíjemelést helyeztek kilátásba, a 135-ös és 136-os sürgősségi kormányrendeletek által a kabinet egyelőre 14 százalékban határozta meg az emelés mértékét. Mint a tanácsadó kifejtette, ennek oka azon negatív hatásokban keresendő, melyeket jelenleg a koronavírus-járvány és az ennek megfékezése érdekében bevezetett korlátozások fejtenek ki a román gazdaságra. 


A tüntetés végén a nyugdíjasok egy memorandumot adtak át Cerneának, ki megígérte, továbbítja azt a központi hatóság felé.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: